Flag

Tekvicové muffiny

asi 24 porcie
Stredne náročné
45
Vláčne a veľmi chutné jesenné tekvicové muffiny prevoňané Perníkovým korením Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto tekvice môžeme použiť bataty.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gtekvica (očistenej a nakrájanej na malé kocky)
4 PLvoda
250 gmaslo zmäknuté
170 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
štipkasoľ
1 KLPerníkové korenie Dr. Oetker
3 ksvajce
375 gmúka polohrubá
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 mlmlieko
150 ghrozienka
Na ozdobenie
50 gtekvicové jadierka
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na muffiny
24 kspapierové košíčky na muffiny
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku rozvaríme tekvicu s vodou, kým nevznikne pyré. Odstavíme a necháme vychladnúť.

2

V mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým a trstinovým cukrom, soľou a korením elektrickým ručným šľahačom nahladko. Postupne zašľaháme vajcia.  Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, mlieko a pyré. Nakoniec vmiešame hrozienka.  Cesto nanesieme do papierových košíčkov vložených do formy.

3

Na muffiny poukladáme tekvicové semienka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Muffiny necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Miesto tekvice môžeme použiť bataty.