Flag

Višňový likér

asi 1 liter
Jednoduché
20
Vynikajúci višňový likér ako aperitív pre dámy.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pozor, najviac alkoholu obsahujú odkvapkané višne (pri procese prebehla osmóza – alkohol prešiel do višní a šťava von). Višne môžeme zjesť samotné alebo ich použiť pri pečení, napr. pri pečení bublaniny. Nie je vhodné podávať deťom!!!
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1,2 kgvišne čerstvé (aj s kôstkou)
6 PLcukor
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
500 mlrum
Okrem toho potrebujeme
sklenená uzatvárateľná dóza (cca 2 l)
2 ksfľaše (cca 500 ml)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu likéru višne odstopkujeme a umyjeme. Vložíme ich do dózy. Višne zasypeme cukrom, vanilkovým cukrom a zalejeme rumom. Uzavrieme, dôkladne premiešame a odložíme bokom približne na 6 týždňov.

2

Potom višne scedíme a likér nalejeme do fliaš.

Náš tip

  • Pozor, najviac alkoholu obsahujú odkvapkané višne (pri procese prebehla osmóza – alkohol prešiel do višní a šťava von). Višne môžeme zjesť samotné alebo ich použiť pri pečení, napr. pri pečení bublaniny. Nie je vhodné podávať deťom!!!