Flag

BB Pohár s mascarpone

4 porcie
Jednoduché
90
Rýchly a chutný pudingový pohár z BB pudingu Dr. Oetker s mascarpone a sviežimi malinami. Ideálny letný dezert!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto čerstvých malín môžeme použiť aj mrazené.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na pudingový krém
400 mlmlieko
60 gBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
2 PLcukor kryštálový
50 gmaslo
Na mascarpone krém
125 gmaliny čerstvé
2 PLvoda
60 gcukor
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
150 gmascarpone
4 kspiškóty dlhé
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko vychladené
50 gmaliny čerstvé
10 gorechy lieskové nahrubo nasekané
lístky mäty
Okrem toho potrebujeme
dezertné poháre alebo misky
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1

V menšom hrnci zahrejeme maliny s vodou, kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou. Za občasného premiešania varíme na miernom ohni, kým sa maliny nerozvaria. Hotový rozvar prepasírujeme cez kuchynské sitko alebo gázu.

2

Puding uvaríme podľa návodu na obale so 400 ml mlieka, ale iba s 2 PL cukru. Do hotového horúceho pudingu vmiešame maslo a za občasného premiešania necháme mierne vychladnúť.

3

Šľahačky v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. V miske premiešame mascarpone, pridáme 3 PL šľahačky a 3 PL malinového rozvaru.

4

Na dno pohárov ukladáme piškóty namočené v zvyšnom malinovom rozvare a zalejeme vychladnutým pudingom, na ktorý dáme vrstvu malinového mascarpone krému. Pred podávaním odzobíme šľahačkou, malinami, nahrubo nasekanými lieskovými orechmi a lístkom mäty.

Náš tip

  • Namiesto čerstvých malín môžeme použiť aj mrazené.