Flag

Bratislavské makové rožteky

asi 8 ks
Jednoduché
55
Prvotriedna Maková náplň Dr. Oetker s dokonalou plnou makovou chuťou na rýchlu prípravu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
160 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
120 gmaslo zmäknuté
2 ksžltok
3 PLmlieko
Na náplň
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
50 mlvoda alebo mlieko
Na potretie a posypanie
1 ksvajce
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme maslo, žĺtky a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto.

2

Z cesta vyvaľkáme okrúhly plát s Ø 30 cm, ktorý rozdelíme na 8 rovnakých trojuholníčkov. Na širšiu stranu nanesieme makovú náplň rozmiešanú s vodou alebo mliekom a zavinieme tak, aby bol rožtek uprostred.

3

Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme vanilínovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Rožteky necháme vychladnúť.