Flag

Buchty plnené tekvicou a slaninou

asi 10 ks
Stredne náročné
50
Slané halloweenské pečivo krásne vykysne vďaka Droždiu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
400 gtekvica maslová (olúpaná a nakrájaná na kocky)
tymian (pár vetvičiek)
cesnak nelúpaný (5 strúčikov)
soľ
2 PLolivový olej
2 ksžltok
0,5 KLčili korenie
muškátový oriešok strúhaný
100 gslanina údená
50 gmaslo
Na cesto
400 gmúka špaldová hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
soľ
1 PLcukor
2 KLkurkuma
250 mlvoda vlažná
2 PLolej
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
ponorný mixér
panvica
potravinárska niť
hrniec väčší
parák
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne rozložíme tekvicu na plech. Pridáme vetvičky tymiánu, cesnak, osolíme a pokvapkáme olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju spoločne s pretlačeným cesnakom pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.

3

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kurkumou. Pridáme vodu a olej a vypracujeme na hladké cesto. Cesto prenesieme do misy vymastenej olejom, poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 90 minút kysnúť.

4

Do rozmixovanej tekvice pridáme žĺtky, čili, muškátový oriešok, prípadne ešte osolíme a vymiešame dohladka.

5

Slaninu nakrájame na malé kúsky, na panvici ju orestujeme dochrumkava a necháme vychladnúť.

6

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát. Posypeme kypriacim práškom, preložíme a zapracujeme do cesta. Z cesta oddelíme malú časť a zafarbíme ju nazeleno. Vytvarujeme z neho 10 stopiek. Zvyšné cesto rozdelíme na 10 kusov a vytvarujeme z nich gule. Každú guľu vyvaľkáme. Do stredu vložíme náplň a trochu slaniny. Zabalíme a vodou prilepíme stopku. Papier na pečenie nastriháme na 10 dielov s rozmermi cca 15 × 15 cm. Na každý papier položíme 2 alebo 4 nastrihané potravinárske nite. Na takto pripravené papiere položíme naplnenú buchtu a niťami ju opatrne stiahneme tak, aby sa vytvorili ryhy.

7

Do hrnca nalejeme vodu tak, aby sa nedotýkala paráka. Buchty aj s papierom postupne poukladáme na parák, prikryjeme pokrievkou a paríme asi 15 minút. Buchty paríme postupne a nemali by sa v hrnci dotýkať.

8

Buchty podávame preliate rozpusteným maslom.