Flag

Čierne muffiny s jablkami

asi 12 ks
Jednoduché
20
Strašidelné muffiny s Čiernym kakaom Dr. Oetker budú ozdobou každej halloweenskej oslavy.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na muffiny (12 kusov)
papierové košíčky na muffiny väčšie

Zloženie

Na cesto
110 gmaslo zmäknuté
220 gcukor
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
250 gcmar
1 ksvajce
220 gmúka hladká
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
20 gČierné kakao Dr. Oetker
2 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
soľ
Na ozdobenie
5jablka menšie
3 PLcitrónová šťava
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1

Jablká na ozdobenie olúpeme a ostrým nožom z nich vykrájame lebky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Zvyšok jabĺk nakrájame na malé kúsky alebo nastrúhame.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a škoricovým cukrom šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cmar, vajce a múku zmiešanú s kakaom a čiernym kakaom, sódou, soľou a jablká a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 8 minút. Potom opatrne na povrch muffinov nanesieme vyrezané lebky alebo duchov z jabĺk a dopečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Muffiny necháme vychladnúť.