Flag

Čokoládové srdiečka

asi 15 ks
Jednoduché
50
Krehké srdiečka s čokoládovou náplňou na obdarovanie tých najmilších.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gmúka hladká
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker preosiate
40 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
90 gmaslo zmäknuté
Na náplň
50 gčokoláda biela
50 gmaslo zmäknuté
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na polevu a ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
Zdobenie pestré Dr. Oetker
Guľôčky dúhové Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka (ø 5 cm)
plech na pečenie
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie pestré  Dr. Oetker
Picture - Guľôčky dúhové Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a pomocou formičky na vykrajovanie povykrajujeme srdiečka. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Srdiečka necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pridáme maslo a pastu a metličkou vymiešame dohladka. Náplňou zlepíme srdiečka k sebe.

4

Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a srdiečka ozdobíme. Ihneď posypeme zdobením a necháme stuhnúť.