Flag

Indická placka naan

12 porcií
Jednoduché
75
Originálna indická kysnutá placka je krásne nadýchaná a je vhodná aj ako príloha. Vyskúšajte ju s cesnakovým maslom a bylinkami.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Placku môžeme posypať čerstvými nasekanými bylinkami, napr. koriandrom, petržlenom, pažítkou a pod.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
600 gmúka hladká
1 KLsoľ
1 PLcukor
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
100 mlvoda teplá
200 mlmlieko teplé
220 gjogurt biely
Na opečenie a potretie
110 gmaslo rozpustené
4 strúčikycesnak rozotretý
Okrem toho potrebujeme
panvica teflónová alebo liatinová
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v miske zmiešame múku so soľou, cukrom a droždím, prilejeme vodu, mlieko a jogurt a ručne vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme guľu. Jednotlivé diely pomocou váľka vyvaľkáme na placky hrubé asi 0,5 cm s ø 15 cm. Postupne opekáme na rozpálenej panvici potretej maslom z oboch strán asi 1 – 2 minúty.

3

Do zvyšného masla vmiešame cesnak a pomocou pierka placky potrieme a podávame.

Náš tip

  • Placku môžeme posypať čerstvými nasekanými bylinkami, napr. koriandrom, petržlenom, pažítkou a pod.