Flag

Jahodový džem s čili

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Originálny pikantný jahodový džem s Pektínom Dr. Oetker. Ovocný podiel až 74 %!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na džem
1 kgjahody očistené
350 gcukor kryštál
1 ksčervená čili paprička
1/2 balíčkaPektín Dr. Oetker
2 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Jahody umyjeme a väčšie kúsky prekrojíme. Dáme ich do hrnca, privedieme do varu a  jemne popučíme. Jahody nemixujeme, chceme mať v džeme kúsky jahôd. Pridáme aj nadrobno nakrájanú chilli papričku. Stačí  1 ks, ak ste odvážni, kľudne prihoďte aj 2 ks.

2

Pol balíčka pektínu zmiešame s 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a pridáme k rozvareným jahodám. Za stáleho miešania privedieme do varu a 1 minútu dôkladne povaríme.

3

Pridáme zvyšný cukor a opäť privedieme do varu. Dôkladne povaríme (min. 5 minút).

4

Horúci džem plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme a otočíme dnom nahor aspoň na 5 minút.