Flag

Kokosové guľôčky plnené mandľami

30 ks
Jednoduché
90
Jednoduchý a obľúbený recept z Dr. Oetker Pudingu aróma Kokos, ktorého prípravu hravo zvládnu aj deti. Bezgluténový!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby sa nám pri tvarovaní cesto nelepilo na ruky, môžeme si ruky ich navlhčiť studenou vodou.
Náš tip
Pre ešte intenzívnejšiu kokosovú chuť môžeme kokos do cesta zľahka opražiť na suchej panvici do ružovkasta.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 mlmlieko
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Kokos
120 gkokos mletý
1 PLmaslo zmäknuté
130 gcukor práškový
50 gmandle celé (bez šupky)
Na obaľovanie
50 gkokos strúhaný
Na servírovanie
papier na pečenie
plech na pečenie
papierové košíčky Ø 4 cm
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Kokos
1

Puding uvaríme podľa návodu na obale ale iba s 300 ml mlieka a bez cukru. Necháme mierne vychladnúť a ešte do teplého pridáme mletý kokos, zmäknuté maslo a práškový cukor. Rukou vypracujeme cesto a necháme cca 30 minút v chladničke odpočívať.

2

Medzitým si v rúre opražíme mandle. Rúru vyhrejeme na 180 °C, mandle pražíme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 10 minút. Dávame pozor, aby nezačali hnednúť, čo môže ovplyvniť ich chuť.

3

Z cesta tvarujeme guľôčky veľkosti vlašského orecha. Do každej vtlačíme jednu opraženú mandľu a vytvarujeme peknú guľôčku a obalíme v strúhanom kokose a uložíme do papierového košíčka.

Náš tip

  • Aby sa nám pri tvarovaní cesto nelepilo na ruky, môžeme si ruky ich navlhčiť studenou vodou.
  • Pre ešte intenzívnejšiu kokosovú chuť môžeme kokos do cesta zľahka opražiť na suchej panvici do ružovkasta.