Flag

Kvetinová Pavlova

asi 15 k
Jednoduché
100
rozkvitnutá ako jar
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na bezé
4 ksbielok
220 gcukor práškový
2 PLocot
2 KLSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
250 govocie (maliny,čučoriedky,jahody,černice)
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
2cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 140 °C

Teplovzdušná rúra: 120 °C

2

Potom znížime teplotu a sušíme ďalej.

Doba sušenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 70 °C

Teplovzdušná rúra: 50 °C

3

Kvietky necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.


Čo je Pavlova? Ľahký snehový múčnik so šľahačkou a ovocím, pripravuje sa z bielkov, cukru, škrobu a octu. Múčnik je pomenovaný po ruskej primabaleríne Anne Pavlovej.