Flag

Maková roláda

1 roláda
Stredne náročné
50
Ak patríte medzi milovníkov maku, tak určite musíte vyskúšať túto neodolateľnú roládu s naším 100 % Makom mletým Dr. Oetker, smotanovým krémom a džemom.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
90 gcukor
0,5 KLFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
4 ksbielok
60 gmúka hladká
60 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na krém
200 gcrème fraîche 36%
150 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 - 2 PLcukor
Na potretie a ozdobenie
120 gdžem višňový
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru a kôrou šľahačom na najvyššom stupni do hustej peny. V inej mise vyšľaháme šľahačom bielky so zvyšným cukrom dotuha. Potom obe hmoty zmiešame dohromady. Nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s makom a opatrne vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 - 9 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

2

Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme šľahačom crème fraîche so smotanou a cukrom dotuha.

4

Plát cesta rozvinieme a potrieme väčšou časťou džemu. Potom nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme. Roládu zrolujeme a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačom smotanu dotuha. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na roládu a dozdobíme zvyšným džemom a kôrou.