Flag

Makovo-pudingové slimáky

20 ks
Jednoduché
120
Makové slimáky pripravíte ľahko a rýchlo pomocou Makovej náplne Dr. Oetker a šťavnatého tvarohového cesta.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
250 mlmlieko
30 gcukor
125 gtvaroh polotučný
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
Na cesto
300 gmúka hladká
3 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
125 gtvaroh polotučný
75 mlmlieko
75 mlolej
Na potretie
3 PLdžem marhuľový
1 PLvoda
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne v kastróliku uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding podľa návodu na obale. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme tvaroh s náplňou. Postupne pridávame puding a vyšľaháme dohladka.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme tvaroh, mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 35 × 35 cm. Cesto potrieme náplňou a zavinieme. Ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Na potretie v kastróliku zahrejeme džem s vodou a horúce slimáky pomocou štetca alebo pierka potrieme.

5

Slimáky necháme vychladnúť.