Flag

Malinová red velvet roláda

1 roláda
Stredne náročné
55
Lahodnú a sviežu roládu s Prírodným kakaom Dr. Oetker pripravila Lucia Piterka, finalistka najsladšej súťaže na Slovensku.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
200 gcukor
štipkasoľ
70 mlolej
70 mlmlieko acidofilné
1 KLocot
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
130 gmúka hladká
1 KLPrírodné kakao Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 KLČierné kakao Dr. Oetker
Na náplň
400 gsmotanový syr Philadelphia
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
170 gcukor práškový
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
20 gmaliny lyofilizované
250 gmaliny čerstvé
Na ozdobenie
maliny čerstvé
mäta pieporná
pistácie sekané
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s úzkou hladkou špičkou
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou šľahačom do peny. Pridáme olej, mlieko, ocot, extrakt, farbu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a prírodným kakaom.

2

Z cesta odoberieme asi 4 PL do misky a zafarbíme čiernym kakaom. Zafarbené cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme srdiečka a bodky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 5 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Ihneď nanesieme zvyšok cesta a opatrne rozotrieme po celom plechu. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2.

Doba pečenia: asi 20 minút

4

Po upečení necháme plát asi 5 minút vychladnúť. Potom ho aj s papierom na pečenie zrolujeme a zakryjeme vlhkou utierkou.

5

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanový syr so smotanou a cukrom  šľahačom dotuha. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme lyofilizované maliny na prášok a preosejeme, aby sme zachytili jadierka. Prášok zašľaháme do náplne. Z plátu opatrne stiahneme papier, na ktorom sa piekol. Potrieme asi 2/3 náplne a poukladáme čerstvé maliny. Plát zrolujeme a stiahneme papierom na pečenie. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Zvyšnou náplňou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou.

6

Pred podávaním ozdobíme náplňou. Dozdobíme malinami, mätou a pistáciami.