Flag

Mangovo-marakujový cheesecake

asi 12 porcie
Stredne náročné
40
Letný cheesecake s Prírodným kakaom a vanilkou podľa Lucie Piterky, finalistky najsladšej súťaže na Slovensku.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Okrem toho potrebujeme
tortová forma (Ø 20 cm)
ponorný mixér
šľahač

Zloženie

Na korpus
200 gsušienky vegánske
2 PLPrírodné kakao Dr. Oetker
100 grastlinný tuk
Na náplň
300 gsmotanový syr rastlinný
100 mlkokosové mlieko
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
300 gmanga zrelé dužnina
100 gcukor
2 baleniaVEGA Gél Dr. Oetker
100 mlrastlinná smotana na šlehanie 33 %
Na poliatie
250 mldžús marakujový
3 ksmarakuja (dužina)
50 gcukor
3 KLPektín Dr. Oetker
Na ozdobenie
ovocie čerstvé
lístky mäty
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu sušienky rozdrvíme a vložíme do misy. Pridáme kakao a tuk a ručne vypracujeme. Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme.

2

Na náplň v mise zmiešame syr s mliekom a pastou. Do kastrólika vložíme dužinu manga a ponorným mixérom ju rozmixujeme. Pridáme cukor a Vega gél a na miernom ohni za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme, pridáme polovicu syra a vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme zvyšok syra a opäť vymiešame dohladka. Smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha a opatrne vmiešame do náplne. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

3

Na poliatie v kastróliku zmiešame džús s dužinou. Pridáme cukor zmiešaný s Pektínom a za stáleho miešania asi minútu povaríme. Nalejeme na náplň a necháme stuhnúť.

4

Ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty.