Flag

Piña Colada cupcakes

12 ks
Stredne náročné
40
s prekvapením vo vnútri
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na kokosovú hmotu
3 ksbielok
130 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
20 gkokos strúhaný
Na cesto
50 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksžltok
130 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 - 3 PLkokosový likér
Na náplň
280 - 300 gkompót ananásový
Ešte potrebujeme
sitko
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku.

2

Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos.

3

Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta.

4

Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.