Flag

Pomarančové cupcakes

12 ks
Jednoduché
45
Pomarančová vôňa a kopček šľahačky – to sú muffiny s Finesse Pomarančovou kôrou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto marmelády môžeme muffiny potrieť pripravenou uvarenou zmesou zo 100 ml pomarančovej šťavy, 40 g cukru, balíčka Finesse Pomarančovej kôry Dr. Oetker a podľa chuti aj z pomarančového likéra.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
3 PLvoda horúca
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
75 gmúka polohrubá
50 gSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
50 gmandle alebo orechy mleté
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Na potretie
1 - 2 PLvoda
2 - 3 PLpomarančová marmeláda
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 kspomaranč
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Solamylom, kypriacim práškom, mandľami alebo orechmi a kôrou a krátko vyšľaháme šľahačom dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na potretie v kastróliku zahrejeme vodu s marmeládou. Pomocou štetca alebo pierka potrieme povrch tortičiek.

4

Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom šľahačom dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny. Dozdobíme tenkými plátkami pomaranča a kôrou.

Náš tip

  • Namiesto marmelády môžeme muffiny potrieť pripravenou uvarenou zmesou zo 100 ml pomarančovej šťavy, 40 g cukru, balíčka Finesse Pomarančovej kôry Dr. Oetker a podľa chuti aj z pomarančového likéra.