Flag

Praclíky

30 ks
Stredne náročné
65
Slané kysnuté praclíky vhodné k pivu aj vínu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksžltok
300 mlpivo
120 gmaslo zmäknuté alebo margarín
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 zarovnané KLcukor
2 zarovnané KLsoľ
0,5 KLkorenie čierne mleté
Na potretie a posypanie
1 ksvajce
soľ hrubozrnná
rasca , mak alebo sezam
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a čiernym korením. Pridáme maslo alebo margarín, pivo a žĺtky a vypracujeme na hladké cesto. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme praclíky a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

2

Praclíky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme soľou, rascou, makom alebo sezamom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Praclíky necháme vychladnúť.