Flag

Snehuliaková torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
140
Roztomilá snehuliaková torta bude ozdobou na zimnej detskej oslave. Jeho povrch jednoducho dozdobíte Fondánom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pri farbení fondánu je vhodné použiť jednorazové rukavice, aby sa zabránilo zafarbeniu rúk. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksjablká
250 gmaslo zmäknuté
150 gcukor
1 KLsoľ
4 ksvajce
220 gmúka hladká
70 gSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
70 gorechy lieskové mleté
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
180 mljablkový džús
Na náplň
3 ksjablká
60 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
250 gmascarpone
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na krém
250 gmaslo zmäknuté
250 gcukor práškový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na ozdobenie
4 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
2 PLHolandské kakao Dr. Oetker
3 baleniaFarby gélové potravinárske čierne Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Okrom toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 tortové formy (Ø 18 cm)
cukor práškový (na podsypávanie fondánu)
špajle 2x
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Farby gélové potravinárske čierne Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
1

Jablká olúpeme a nakrájame asi na 1 cm dlhé kocky. V mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom a soľou do peny. Pridáme múku zmiešanú so Solamylom, orechami, kypriacim práškom a škoricovým cukrom. Pridáme džús a jablká a dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a každý raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne olúpeme jablká a najemno ich nastrúhame. Šťavu z nich zlejeme, dôkladne ich vytlačíme a odložíme bokom. V miske zmiešame cukry so Smeta-fixom. V mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme mascarpone a postupne pri rovnakom výkone prilievame smotanu. Keď hmota začne tuhnúť, pridáme zmes cukrov so Smeta-fixom a vyšľaháme dotuha. Nakoniec zľahka krátko vmiešame nastrúhané jablká. Na jednu časť korpusu nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme druhou časťou korpusu a opäť nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme treťou časťou korpusu, nanesieme zvyšnú náplň a opäť uhladíme. Zakryjeme štvrtou časťou korpusu a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

4

Na krém v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom a pastou dohladka. Krémom potrieme povrch a strany torty. Odložíme do chladničky.

5

Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka 3 balíčky fondánu na plát s ø asi 60 cm. Plát opatrne prenesieme na tortu a potiahneme. Prebytočný fondán ostrôžkou alebo ostrým nožom odrežeme. Menšiu časť fondánu zafarbíme žltou a červenou farbou tak, aby nám vznikla oranžová farba. Vytvarujeme z nej snehuliakov nos. Zvyšok odkrojeného fondánu zafarbíme kakaom nahnedo. Z časti hnedého fondánu vytvarujeme ruky snehuliaka a do dolných častí zapichneme špajdle. Zvyšný hnedý fondán zafarbíme čiernou farbou a vytvarujeme klobúk, oči a ústa snehuliaka. Všetko necháme zaschnúť pri izbovej teplote. Posledný balíček fondánu zafarbíme modrou farbou. Z kúska vytvarujeme pásik a pripevníme ho okolo klobúka. Zo zvyšného modrého fondánu vyvaľkáme pás dlhý asi 80 cm a široký asi 5 cm a nanesieme okolo torty ako šál. Konce šálu narežeme pomocou ostrého noža. Snehuliakovi prilepíme trochou vody klobúk, nos, oči a ústa a pripichneme ruky.

Náš tip

  • Pri farbení fondánu je vhodné použiť jednorazové rukavice, aby sa zabránilo zafarbeniu rúk.