Flag

Šťavnatý višňový koláč

asi 12 porcií
Stredne náročné
80
Z letnej úrody čerstvých višní si pripravte dokonalý šťavnatý koláč s posýpkou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmúka polohrubá
na špičku nožaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté
Na náplň
1 kgvišne odkôstkované čerstvé
90 gcukor
200 mlvoda
20 gSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
Na posýpku
100 gmúka polohrubá
40 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gmaslo zmäknuté
Okrem toho potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo a vypracujeme hladké cesto. Cestom pokryjeme dno a boky vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou.

2

Na náplň višne v hrnci zmiešame s cukrom a necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnila šťava. Šťavu zlejeme a pridáme ju do vody, do ktorej vmiešame Solamyl. Višne s cukrom povaríme, vmiešame vodu so Solamylom a krátko povaríme, kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Na posýpku v mise zmiešame múku s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme posýpku. Višne rovnomerne poukladáme na cesto a posypeme posýpkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Koláč necháme dôkladne vychladnúť.