Flag

Tvarohová štóla s brusnicami

2 ks
Stredne náročné
100
Vianočný stôl sa nezaobíde bez tejto fantastickej špaldovo-mandľovej štóly s citrónovou kôrou Finesse Dr. Oetker a tvarohom. Vyskúšajte ju!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka špaldová hladká
100 gmandľová múka
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
180 gcukor trstinový
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
250 gtvaroh tučný
150 gmaslo zmäknuté
2 ksvajce
50 gbrusnice sušené (cez noc namočených v rume)
50 ghrozienka (cez noc namočených v rume)
60 gmandle nasekané
60 gorechy vlašské nasekané
Na potretie a posypanie
150 gmaslo rozpustené
100 gcukor práškový
Okrem toho
plech na pečenie
alobal
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky, kypriaci prášok, cukry a kôru. Pridáme tvaroh, maslo a vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Nakoniec zapracujeme brusnice, hrozienka, mandle a orechy. Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 30 minút odležať. Potom z cesta vypracujeme dve štóly, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení ešte horúce štóly potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme práškovým cukrom.