Flag

Vianočný perník

24 ks
Jednoduché
50
Rýchle vianočné riešenie neočakávanej adventnej návštevy. Z Perníka a Fondánov Dr. Oetker jednoducho pripravíte tematické pohostenie ku káve.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Perník môžeme dochutiť kandizovaným ovocím, nastrúhanými jablkami, vlašskými orechami alebo kokosom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na ozdobenie
džem malinový
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balíčekFondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Perličky strieborné Dr. Oetker
Okrem toho
plech na pečenie (30 x 40 cm)
formičky na vykrajovanie s vianočnými motívmi
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 - 40 minút

Elektrická rúra: 165 °C

Teplovzdušná rúra: 155 °C

2

Perník necháme vychladnúť. Potom ho vyklopíme, nakrájame na štvorčeky a povrch potrieme džemom.

3

Na ozdobenie časť bieleho fondánu zafarbíme rôznymi farbami. Potom pomocou váľka fondány vyvaľkáme a nakrájame na štvorčeky vo veľkosti perníka. Položíme na perník. Zo zafarbeného fondánu povykrajujeme rôzne vianočné motívy a ozdobíme perličkami podľa vlastnej fantázie.

Náš tip

  • Perník môžeme dochutiť kandizovaným ovocím, nastrúhanými jablkami, vlašskými orechami alebo kokosom.