TRASENÁ OLÉ FAREBNÁ ROLÁDA

ľahká a nadýchaná

1 roláda

ľahká príprava 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept TRASENÁ OLÉ FAREBNÁ ROLÁDA

Na cesto:

bielkov
žĺtkov
5 zarovnaných PL cukru práškového
5 zarovnaných PL múky polohrubej
1 zarovnaná KL Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker Dr.Oetker
2 zarovnané PL kakaa

Na náplň:

210 g kompótu broskyňového (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml smotany na šľahanie (33%)
1 balíček Creme Olé vanilka príchuť Dr.Oetker Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
Uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme sneh z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Metličkou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Z polovice cesta vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie nepravidelné pruhy. Do druhej polovice cesta preosejeme kakao a premiešame. Tmavým cestom vyplníme medzery. Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200°C

Teplovzdušná rúra: 180°C

Doba pečenia: asi 10 min.

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol a plát zrolujeme.

3

Na prípravu náplne pokrájame broskyne na menšie kúsky a nalejeme spoločne so šťavou do uzatvárateľnej nádoby. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Vychladnutý plát rozvinieme a potrieme náplňou. Zrolujeme a odložíme do chladničky

Nutričné hodnoty na recept TRASENÁ OLÉ FAREBNÁ ROLÁDA

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 7880kJ
1881kcal
867kJ
207kcal
Tuky 115g 13g
Sacharidy 119g 13g
Bielkoviny 50g 5.5g

Výrobky Dr.Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.

Top 10 recepty Najnovšie recepty
1.
1.