Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme mierne vychladnúť.
Na prípravu náplne hrušky olúpeme a nahrubo nastrúhame. Vložíme ich do hrnca, pridáme maslo, cukor a extrakt a krátko podusíme. Hrušky pustia šťavu, ktorú zlejeme a odložíme na neskôr. V mise vymiešame vajcia so smotanou a mliekom. Pridáme Zlatý klas, cukor a vanilkový cukor a metličkou vymiešame dohladka. Na predpečený korpus nanesieme scedené hrušky a zalejeme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.
Doba pečenia: asi 30 minút
Tart prikrášlime hruškami nakrájanými na plátky a posypeme škoricovým cukrom. Opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 30 minút.
Po upečení ešte horúci tart potrieme odloženou šťavou z hrušiek.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie