V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Väčšiu časť cesta zafarbíme gélovou farbou. Cukrárske vrecko naplníme ružovým cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme pusinky. Zo zvyšného cesta vytvarujeme malé biele pusinky, ktoré posypeme zdobením. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a pusinky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Jednotlivé pusinky pripevníme na kužeľ opatrne špáradlom alebo špajdľou.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie