Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s vodou, práškovým cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Bielky vyšľaháme s cukrom na najvyššom stupni dotuha a opatrne vareškou vmiešame do žĺtkovej peny. Vmiešame múku zmiešanú s pudingom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Upečený plát a vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Odstránime papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešanie necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na najvyššom stupni dohladka a po častiach doň zašľaháme vychladnutý krém.
Kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať. Plát nakrájame na 3 rovnaké obdĺžniky (13 x 30 cm) . Na jednu časť plátu nanesieme polovicu náplne. Odkvapkaný ananás rozložíme na náplň a zľahka pritlačíme. Prikryjeme druhou časťou plátu a nanesieme zvyšný krém. Banány nakrájané na kolieska zľahka vtlačíme do krému. Prikryjeme zvyšným plátom a zľahka pritlačíme.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rezy ozdobíme.
Súvisiace recepty