
Čokoládové cupcakes plnené vanilkovým pudingom
Zloženie
Príprava:
Na prípravu krému v kastróliku zohrejeme smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a krátko povaríme, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Na prípravu pudingu uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, škoricovým cukrom, arómou a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a kakaom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Polovicu cesta nanesieme do košíčkov vo forme. Potom na cesto rovnomerne rozdelíme puding a nanesieme naň zvyšok cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Cupcakes necháme vychladnúť.
Pripravený krém z chladničky dáme do misy, pridáme Smeta-fix a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na cupcakes. Posypeme zdobením a cupcakes odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty

Citrónové vegánske cookies

Rýchla ovocná torta

Poťahované fondánové kolieska s karamelovým krémom

Toliare

Čokoládové cupcakes bez laktózy a lepku

Čokoládové cupcakes s arašidmi
