Piškóty dáme do igelitového vrecka a váľkom ich rozdrvíme. Maslo zohrejeme. Do masla primiešame rozdrvené piškóty. Hmotu rovnomerne rozprestrieme do tortovej formy (priem. 24 cm) a lyžicou utlačíme.
Čučoriedková náplň: želatínu namočíme do vody podľa návodu na obale a necháme ju napučať. Napučanú želatínu za stáleho miešania zahrejeme (nesmie sa variť!), až sa rozpustí a necháme ju odstáť. Čučoriedky rozšľaháme ručnou metličkou s Ricottou, cukrom, vanilínovým cukrom a muškátovým orieškom. Ušľaháme šľahačku. Do čučoriedkovej hmoty vmiešame ručnou metličkou rozpustenú a trochu vychladenú želatínu a vymiešame do hladka. Počkáme až náplň začne želírovať (nesmie ale príliš stuhnúť). Šľahačku vmiešame zľahka do náplne. Náplň dáme na korpus a uhladíme. Tortu dáme na 3 hodiny do chladničky.
Šľahačka: smotanu ušľaháme s cukrom a Smeta-fixom do tuha. Tortu vyberieme z formy. 2 PL šľahačky odoberieme a natrieme ňou na kraj torty. Zvyšnú šľahačku navrstvíme na vrchnú stranu torty a lyžicou vytvarujeme vlny. Na záver poprášime tortu trochou strúhaného muškátového oriešku.
Súvisiace recepty