Na prípravu cesta ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, postupne za stáleho šľahania pridávame cukor a ušľaháme do tuha. Orechy s múkou dobre zmiešame a ručne opatrne a zľahka vmiešame do ušľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry piecť.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení cesto ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne zmiešame mlieko, žĺtky, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Odložíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame vychladnutý krém a všetko elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do krémovej konzistencie.
Vychladnuté upečené prúžky oddelíme od papiera, potrieme krémom a spojíme k sebe do rezov. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladiť. Citrónovú polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a rezy ňou potrieme. Len čo poleva stuhne, rezy nakrájame.
Súvisiace recepty