
Lávový koláčik bez gluténu
Zloženie
Príprava:
Zapekacie mištičky vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Miešame metličkou, kým sa všetko nerozpustí a neprepojí, odstavíme a necháme aspoň čiastočne vychladnúť. Vo väčšej mise vymiešame celé vajíčka s cukrom (stačí ručne). Postupne prilievame čokoládovú zmes. Nakoniec zapracujeme aj BB puding.
Cesto naberáme lyžicou do formičiek. Položíme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým koláčik nechytí pevnejšiu krustu a začne sa odlepovať od stien. Trvá to okolo 10 minút, ale pozor na čas pečenia, vnútro sa môže prepiecť a nebude už správne tekuté.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Po vybratí z rúry ešte necháme pár minút vo formičkách, potom vyklopíme a nakrojíme. Skvelo chutia s horúcim lesným ovocím. Môžeme použiť mrazené. Pridáme k nemu cukor a trochu vody a krátko povaríme.
Dezert je dosť chuťovo výrazný, preto sa k nemu na odĺahčenie hodí vanilková zmrzlina a/alebo šĺahačka.
Recept vznikol v spolupráci s food bloggerkou mozessavydavat.sk.
Súvisiace recepty

Šťavnatý čokoládový koláč s VEGA krémom

Veľkonočná torta

Čokoládové pusinky

Krtkova torta – Lienka

Linecké kolieska

Lízanky Pavlova
