Flag

Lávový koláčik bez gluténu

3 - 4 porcie
Jednoduché
30
Teplý lávový koláčik s použitím bezgluténového BB pudingu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláčik tečie, len ak je ešte teplý. Keď vám stihol vychladnúť, alebo ste ich skrátka urobili viac, stačí ich odložiť do chladničky a pred podávaním zohriať.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gčokoláda horká (aspoň 60%)
70 gmaslo
2 ksvajce
40 gcukor krupicový
30 gBB puding kakaový bezgluténový Dr. Oetker (cca ½ vrecúška)
maslo na vymastenie formičiek
Holandské kakao Dr. Oetker na vysypanie formičiek
Na ozdobenie
100 gzmes lesného ovocia – čerstvé čučoriedky a maliny
2 KLVanilkový cukor Dr. Oetker
3 PLvoda
Ešte potrebujeme
Formičky na muffiny alebo malé zapekacie misky
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker na vysypanie formičiek
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Zapekacie mištičky vytrieme maslom a vysypeme kakaom. Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Miešame metličkou, kým sa všetko nerozpustí a neprepojí, odstavíme a necháme aspoň čiastočne vychladnúť.  Vo väčšej mise vymiešame celé vajíčka s cukrom (stačí ručne). Postupne prilievame čokoládovú zmes. Nakoniec zapracujeme aj BB puding. 

2

Cesto naberáme lyžicou do formičiek. Položíme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým koláčik nechytí pevnejšiu krustu a začne sa odlepovať od stien. Trvá to okolo 10 minút, ale pozor na čas pečenia, vnútro sa môže prepiecť a nebude už správne tekuté. 

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Po vybratí z rúry ešte necháme pár minút vo formičkách, potom vyklopíme a nakrojíme. Skvelo chutia s horúcim lesným ovocím. Môžeme použiť mrazené. Pridáme k nemu cukor a trochu vody a krátko povaríme.

4

Dezert je dosť chuťovo výrazný, preto sa k nemu na odĺahčenie hodí vanilková zmrzlina a/alebo šĺahačka.


Recept vznikol v spolupráci s food bloggerkou mozessavydavat.sk.

Náš tip

  • Koláčik tečie, len ak je ešte teplý. Keď vám stihol vychladnúť, alebo ste ich skrátka urobili viac, stačí ich odložiť do chladničky a pred podávaním zohriať.