
Nadýchaná torta
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, olejom a pastou a pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na dve polovice a každú zvlášť zafarbíme modrou a červenou farbou. Do každej polovice zľahka vmiešame sneh. Zafarbené cestá pomocou lyžice striedavo nanášame do vymastenej a múkou vysypanej formy, aby sa vytvoril mramorový efekt. Cesto uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Tortu necháme vychladnúť.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a nanesieme na povrch torty. Posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty

Flambovaný trhanec

Orechovo-rebarborová buchta

Vianočná štóla s marcipánom

Nepečený zákusok zo slaného karamelu

Múčniková bonboniéra

Nadýchaná vegánska čokoládová torta
