
Tradičné judášky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme mlieko, maslo, arómu a hrozienka a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme valčeky s dĺžkou asi 20 cm, ktoré vytvarujeme do špirály alebo rôznych iných tvarov. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom ich potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Nepečená ovocná torta troch farieb

Kuriatka

Javorové sušienky

Tortová bublanina s lesným ovocím

Tradičný trdelník
