
2021
Oslavujeme 130 rokov od založenia spoločnosti! Z malého laboratória na výrobu kypriaceho prášku vyrástla spoločnosť, ktorá je zastúpená vo viac než 20 krajinách sveta s celkovo viac než 30 tisícmi zamestnancami. Na Slovensku týmto dátumom oslavujeme 30 rokov od znovuzaloženia spoločnosti.


2021
Krtkova torta oslavuje 20 rokov! Jedinečná zmes na prípravu krtkovej torty sa stala neodmysliteľnou súčasťou sortimentu Dr. Oetker a už 20 rokov sa teší veľkej obľube. Vedeli ste, že Krtkova torta sa narodila 6. 3. 2001 priamo v tvorivej kuchyni Dr. Oetker?


2017
Rozvoj a rozširovanie digitálnych technológií
Dr. Albert Christmann, výkonný riaditeľ spoločnosti Dr. Oetker, preberá v novembri 2017 vedenie spoločnosti Dr. Oetker. Pod jeho vedením sa spoločnosť sústreďuje na ďalšie rozširovanie medzinárodného obchodu, ako aj na rozvoj a rozširovanie digitálnych technológií a súčasne na optimalizáciu existujúcich štruktúr a procesov.


2016
Puding je tu s nami už neuveriteľných 125 rokov. Za dobu jeho existencie vzniklo mnoho variantov a príchutí pod rôznymi značkami, na Slovensku sme dokonca vo veľkosti ponuky európskymi premiantami. Klasickú chuť a konzistenciu si môžete vychutnať v balíčkoch Dr. Oetker Puding, neobvyklé príchute ponúka Premium Puding, pre aktívnych zákazníkov máme Proteín Puding.


2012
Zakladateľ spoločnosti Dr. August Oetker sa narodil 6. januára roku 1862 a v roku 2012 sme si pripomenuli 150. výročie jeho narodenia. Zdokonalením kypriaceho prášku a jeho balením do vrecka, ktorý bol určený na 0,5 kg múky, spôsobil Dr. August Oetker doslova revolúciu v pečení. Tento prevratný počin mu priniesol úspech, ktorý stál za vznikom spoločnosti, ako ju poznáme dnes. Dr. August Oetker pokračoval po zdokonalení kypriaceho prášku vo vývoji nových jedinečných výrobkov, ktoré značku Dr. Oekter preslávili po celom svete. Dr. August Oetker sa pri svojej práci riadil zásadou, že kvalita je najlepší recept. A týmto heslom sa spoločnosť Dr. Oetker riadi dodnes.


2012
Dr. Oetker vstupuje na slovenský trh s čerstvým sortimentom a predstavuje strakatý mliečny dezert Paula. Paula je jedinečná pre svoju výnimočnú chuť, vysoký obsah mlieka a patentovanú technológiou na vytváranie obľúbených dvojfarebných škvŕn. Spoločnosť Dr. Oetker sa neustále snaží aby jej puding chutil čo najlepšie a pomocou špeciálne vybraných prísad neprestajne zdokonaľuje zloženie a chuť populárneho dezertu Paula.


2010
V čele spoločnosti stojí Richard Oetker, pravnuk zakladateľa spoločnosti. Usiluje o to, aby značka Dr. Oetker bola pre zákazníka receptom aj do budúcnosti, z generácie na generáciu.


2005
Kúpou slovenskej značky BM Kávoviny v sortimente pečenia, dezertov a nápojov v prášku spoločnosť Dr. Oetker upevnila svoje postavenie na trhu v tomto segmente a zároveň rozšírila svoj sortiment o šumienky a nápoje v prášku.


2002
Dr. Oetker sa stáva najpredávanejšou značkou na trhu zmesí na pečenie. Receptúry zmesí na pečenie sú pripravené z prvotriednych surovín a zaručujú tak skvelý výsledok.


2001
V roku 2001 došlo ku kúpe značky Romagna a Dr. Oetker sa tak stáva jednotkou na trhu mrazenej pizzy.


1998
Dr. Oetker sa stáva najpredávanejšou značkou v sortimente prísad na pečenie, ktoré platia za tradičné výrobky s preverenou kvalitou.


Dr. Oetker s kúpou bolerázskeho závodu získava dve jedinečné slovenské značky Zlatý klas a BB puding, pri ktorých sa spoločnosť zaviazala s hrdosťou nadväzovať na ich dlhoročnú tradíciu a pokračuje v ich výrobe dodnes. Obaly oboch týchto výnimočných produktov prechádzajú redizajnom avšak názvy a receptúry ostali nezmenené aby si uchovali svoju nezameniteľnú chuť a mohli tak tešiť i ďalšie generácie. Spoločnosť Dr. Oetker zavádza nové opatrenia, ktoré slúžia na zjednodušenie technologických postupov a zvyšovanie kvality produktov, za účelom zabezpečenia prvotriednej kvality všetkých výrobkov.


1993
V tomto roku Dr. Oetker kupuje škrobárenský závod Slovamyl v Boleráze pri Trnave a získal tým výrobnú základňu pre ďalšiu expanziu vo vtedajšom Československu. Po rozdelení Československa v roku 1993 bola založená spoločnosť Dr. Oetker pre Slovenskú republiku so sídlom v Bratislave a neskôr aj pre Českú republiku v Prahe, ktorá najprv dovážala a predávala produkty z výrobného závodu v Boleráze na Slovensku. Bolerázsky závod sa tak stal kľúčovým na výrobu a distribúciu produktov pre obe krajiny.


1993
Dr. Oetker sa stáva jednotkou na trhu v predaji a výrobe pudingov. Tradičné pudingy Dr. Oetker sa vyrábajú už od roku 1923 a prinášajú tak svojim zákazníkom chuť a vôňu domova po celé gernerácie.


1991
Napriek dlhoročnej absencii značky Dr. Oetker na slovenskom trhu nezmizla jej známosť z myslí zákazníkov. Obľúbené výrobky Dr. Oetker sa dali kúpiť od roku 1962 iba v predajniach Tuzex. Pri návrate firmy Dr. Oetker v roku 1991 na československý trh si ju spotrebitelia stále spájali s produktami najvyššej kvality.


1985
V tomto roku vznikla unikátna pizza Ristorante, ktorá sa prvotne vyrábala iba v salámovom a šunkovom prevedení. Dnes už sa môžeme tešiť z rozmanitosti, ktorú nám pizzy Ristorante poskytujú a vieme si tak dopriať presne to načo máme chuť. Séria nezabudnuteľných televíznych reklám a kvalitný recept prispeli k úspechu tejto klasiky.


1981
V roku 1981 Dr. h. c. August Oetker, pravnuk zakladateľa, nastupuje do čela spoločnosti. Vďaka jeho vedeniu spoločnosť rozširuje svoju pôsobnosť na medzinárodnú úroveň.


1970
Spoločnosť Dr. Oetker uvádza na nemecký trh svoju prvú mrazenú pizzu a tak započal úspešný príbeh pizze Dr. Oetker.


1944
Rudolf-August Oetker, vnuk zakladateľa firmy, preberá v roku 1944 vedenie spoločnosti a začína krátko po vojne rozširovať spoločnosti aj mimo tradičnú potravinársku výrobu.


1923
História spoločnosti Dr. Oetker sa na území vtedajšieho Československa začala písať v Brne v roku 1923. Vtedajšia spoločnosť s názvom Dr. Oetker, Továrna poživatin Brno zasahovala svojou pôsobnosťou celé Slovensko, Čechy a Moravu. Po druhej svetovej vojne však bola činnosť tejto spoločnosti na dlhé roky prerušená.


1908
Prvý kontakt
Slovenský spotrebitelia sa mohli so značkou Dr. Oetker prvýkrát stretnúť už v roku 1908, keď bola založená prvá zahraničná pobočka firmy na území vtedajšieho Rakúsko-Uhorska pri Viedni.


Dr. August Oetker
Mladý lekárnik Dr. August Oetker experimentuje dlho do noci s lekárnickou váhou, mažiarom a rôznymi práškami. Vďaka kvalitným surovinám a presnému pomeru dávkovania surovín môže Dr. Oetker garantovať, že sa každý koláč podarí, čo bola záruka v tej dobe absolútne prevratná.


Receptúra kypriaceho prášku
Receptúra kypriaceho prášku pôvodne vyvinutá Justusom Liebigom nebola totiž vhodná na skladovanie a nebola chuťovo neutrálna. Receptúra kypriaceho prášku, ktorú vylepšil Dr. August Oetker všetky tieto nedostatky odstránila a bola vo svojej dobe senzačnou novinkou, ktorá navždy zmenila domáce pečenie.
