
2021
Oslavujeme 130 rokov od založenia spoločnosti! Z malého laboratória na výrobu kypriaceho prášku vyrástla spoločnosť, ktorá je zastúpená vo viac než 20 krajinách sveta s celkovo viac než 30 tisícmi zamestnancami. Na Slovensku týmto dátumom oslavujeme 30 rokov od znovuzaloženia spoločnosti.


2017
Rozvoj a rozširovanie digitálnych technológií
Dr. Albert Christmann, výkonný riaditeľ spoločnosti Dr. Oetker, preberá v novembri 2017 vedenie spoločnosti Dr. Oetker. Pod jeho vedením sa spoločnosť sústreďuje na ďalšie rozširovanie medzinárodného obchodu, ako aj na rozvoj a rozširovanie digitálnych technológií a súčasne na optimalizáciu existujúcich štruktúr a procesov.


2016
Puding je tu s nami už neuveriteľných 125 rokov. Za dobu jeho existencie vzniklo mnoho variantov a príchutí pod rôznymi značkami, na Slovensku sme dokonca vo veľkosti ponuky európskymi premiantami. Klasickú chuť a konzistenciu si môžete vychutnať v balíčkoch Dr. Oetker Puding, neobvyklé príchute ponúka Premium Puding, pre aktívnych zákazníkov máme Proteín Puding.


2012
V roku 2012 sme si pripomenuli 150. výročie narodenia Dr. Augusta Oetkera, zakladateľa spoločnosti Dr. Oetker. Zdokonalením kypriaceho prášku a jeho balením do vrecka, ktorý bol určený na 0,5 kg múky, spôsobil Dr. August Oetker doslova revolúciu v pečení. Tento prevratný počin mu priniesol úspech, ktorý stál za vznikom spoločnosti, ako ju poznáme dnes. Dr. August Oetker pokračoval po zdokonalení kypriaceho prášku vo vývoji nových jedinečných výrobkov, ktoré značku Dr. Oekter preslávili po celom svete. Dr. August Oetker sa pri svojej práci riadil zásadou, že kvalita je najlepší recept. A týmto heslom sa spoločnosť Dr. Oetker riadi dodnes.


2010
V čele spoločnosti stojí Richard Oetker, pravnuk zakladateľa spoločnosti Dr. Augusta Oetkera. Usiluje o to, aby značka Dr. Oetker bola pre zákazníka receptom aj do budúcnosti, z generácie na generáciu.


2008
V roku 2008 došlo ku kúpe firmy Guseppe a značkové pizze Guseppe sa vyrábajú v závode Dr. Oetker. Tým je zaručená štandardná kvalita výroby Dr. Oetker. Sortiment mrazených pízz firmy Dr. Oetker je najpredávanejším na slovenskom trhu a zahŕňa nasledujúce značky: Ristorante: absolútna jednotka na trhu, Casa di Mama: autentická talianska domáca pizza, Guseppe: rodinná pizza na vysokom ceste, Maestro: výhodná ponuka na vysokom ceste.


2006
Dr. Oetker sa stáva najpredávanejšou značkou na trhu zmesí na pečenie. Receptúry zmesí na pečenie sú pripravené z prvotriednych surovín a zaručujú tak skvelý výsledok. Najpopulárnejšími sú v tomto roku zmesi Bábovka, Perník, Buchty a Krtkova torta.


2004
V tomto roku potvrdzuje Dr. Oetker svoju pozíciu najpredávanejšej značky na trhu prísad na pečenie dosiahnutím pozície č. 1 zásadných výrobkov tohto sortimentu: Vanilínového cukru a Kypriaceho prášku do pečiva.


2002
Dr. Oetker sa stáva najpredávanejšou značkou v sortimente prísad na pečenie, ktoré platia za tradičné výrobky s preverenou kvalitou.


1997
V roku 1997 kupuje Dr. Oetker ČR výrobné priestory v Kladne, ktoré boli v druhej polovici roku 1997 plne zrekonštruované. Do Kladna firma Dr. Oetker premiestnila aj svoje sídlo. V roku 1998 vo výrobnom závode v Kladne začala výroba suchých zmesí Dr. Oetker, ako sú prísady na pečenie, zmesi na pečenie, pudingy, dezerty v prášku, prípravky na zaváranie a ďalšie. Vlastná výroba tak môže pružnejšie reagovať na požiadavky českého spotrebiteľa, vyjsť v ústrety jeho chutiam i životnému štýlu.


1993
V tomto roku Dr. Oetker kupuje škrobárenský závod Slovamyl v slovenskom Boleráze a získal tým výrobnú základňu pre ďalšiu expanziu vo vtedajšom Československu. Po rozdelení Československa v roku 1993 bola založená spoločnosť Dr. Oetker pre Českú republiku v Prahe, ktorá najprv dovážala a predávala produkty z výrobného závodu v Boleráze na Slovensku.


1991
Napriek dlhoročnej absencii značky Dr. Oetker na českom trhu nezmizla jej známosť z myslí zákazníkov. Obľúbené výrobky Dr. Oetker sa dali kúpiť od roku 1962 iba v predajniach Tuzex. Pri návrate firmy Dr. Oetker v roku 1991 na československý trh si ju spotrebitelia stále spájali s produktami najvyššej kvality.


1981
V roku 1981 Dr. h. c. August Oetker, pravnuk zakladateľa, nastupuje do čela spoločnosti. Vďaka jeho vedeniu spoločnosť rozširuje svoju pôsobnosť na medzinárodnú úroveň.


1944
Rudolf-August Oetker, vnuk zakladateľa firmy, preberá v roku 1944 vedenie spoločnosti a začína krátko po vojne rozširovať spoločnosti aj mimo tradičnú potravinársku výrobu.


1923
História spoločnosti Dr. Oetker v Českej republike sa začala písať v Brne v roku 1923. Vtedajšia spoločnosť s názvom Dr. Oetker, Továrna poživatin Brno zasahovala svojou pôsobnosťou celé Čechy, Moravu a Slovensko. Po druhej svetovej vojne však bola činnosť tejto spoločnosti na dlhé roky prerušená.


1908
Prvý kontakt
Českí spotrebitelia sa mohli so značkou Dr. Oetker prvýkrát stretnúť už v roku 1908, keď bola založená prvá zahraničná pobočka firmy na území vtedajšieho Rakúsko-Uhorska pri Viedni.


Dr. August Oetker
Mladý lekárnik Dr. August Oetker experimentuje dlho do noci s lekárnickou váhou, mažiarom a rôznymi práškami. Vďaka kvalitným surovinám a presnému pomeru dávkovania surovín môže Dr. Oetker garantovať, že sa každý koláč podarí, čo bola záruka v tej dobe absolútne prevratná.


Receptúra kypriaceho prášku
Receptúra kypriaceho prášku pôvodne vyvinutá Justusom Liebigom nebola totiž vhodná na skladovanie a nebola chuťovo neutrálna. Receptúra kypriaceho prášku vylepšená Dr. Augustom Oetkerom všetky tieto nedostatky odstránila a bola vo svojej dobe senzačnou novinkou, ktorá navždy zmenila domáce pečenie.
