Flag

Ananásovo-pomarančová marmeláda s vanilkou bourbon

asi 6 pohárov à 200 ml
Stredne náročné
40
Marmeláda s pomarančom, ananásom a Vanilkovou pastou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Skúška želírovacej schopnosti: 1 – 2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapnite na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte doň 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povarte a skúšku zopakujte.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gananás (čistá hmotnosť)
500 gpomaranče (čistá hmotnosť)
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
4 PLlikér pomarančový
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Príprava ovocia

Ananás olúpeme, odstránime hlúb, dužinu pokrájame na drobné kúsky a odvážime 500 g. Pomaranče olúpeme a odstránime tiež bielu šupku. Z pomarančov vykrojíme filety, zvyšok vytlačíme a použijeme získanú šťavu. Odvážime 500 g pomarančových filiet so šťavou.

2

Varenie marmelády

Vo veľkom hrnci dobre premiešame ovocie s Vanilkovou pastou a Želírovacím cukrom Extra. Pri občasnom miešaní privedieme do varu a pri stálom miešaní necháme prudko variť aspoň 5 minút. Primiešame pomarančový likér. Z ovocnej zmesi odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Skúška želírovacej schopnosti: 1 – 2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapnite na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte doň 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povarte a skúšku zopakujte.