Flag

Anízové sušienky

asi 50 ks
Jednoduché
50
Vanilka je jemným, vzácnym a jedinečným korením. Vanilkový struk obsahuje najmenej dvesto aromatických látok, ktorých kombinácia je oceňovaná ako výnimočná
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sušienky pečieme v menšom počte, aby sme ich stačili ohýbať. Vychladnuté sušienky by sa lámali.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
80 gcukor práškový
60 gmúka hladká
Na ozdobenie
1 PLaníz sušený
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia s vanilkovým cukrom a cukrom do peny. Postupne primiešavame múku dohladka. Z cesta pomocou dvoch lyžičiek nanášame kôpky na vymastený a múkou vysypaný plech dostatočne ďaleko od seba.

2

Povrch dozdobíme anízom a necháme ešte asi 20 minút odležať. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Horúce sušienky ihneď prehneme cez rukoväť varešky a necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Sušienky pečieme v menšom počte, aby sme ich stačili ohýbať. Vychladnuté sušienky by sa lámali.