SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bodkovaná roláda

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

prvá úroda jahôd

1 roláda

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Bodkovaná roláda

Na cesto:

4 ks bielok
60 g cukor
4 ks žĺtok
100 g cukor
130 g múka hladká
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 polovica balíčka Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker (alebo ružová)

Na náplň:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 polovica balíčka Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker (alebo ružová)
150 g jahody (čerstvé)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh, do ktorého ku koncu šľahania zašľaháme 60 g cukru. Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky so 100 g cukru do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a metličkou zľahka vymiešame dohladka.

2

Z cesta odoberieme 3 PL a vmiešame gélovú farbu. Zafarbené cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie spravíme bodky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 4 Minút

3

Na bodky ihneď nanesieme zvyšok cesta a opatrne rozotrieme po celom plechu. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 10 Minút

4

Upečený plát ihneď vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Opatrne odstránime papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, a plát prevrátime tak, aby boli bodky na spodnej strane. Plát pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujeme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

5

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Pridáme gélovú farbu a krátko zašľaháme.

6

Vychladnutý plát opatrne rozbalíme, potrieme náplňou a poukladáme naň jahody. Zrolujeme a odložíme do chladničky. Pred podávaním necháme v chladničke aspoň 1 hodinu.

Nutričné hodnoty na recept Bodkovaná roláda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 8658kJ
2068kcal
1026kJ
245kcal
Tuk 87.53g 10.38g
Uhľohydrát 300.06g 35.59g
Bielkoviny 27.87g 3.31g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.