Flag

Cibuľový koláč

asi 24 porcie
Stredne náročné
90
Slávnostný slaný kysnutý koláč s Droždím Dr. Oetker ako silvestrovská večera pre všetkých vašich priateľov.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka polohrubá
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 zarovnaná KLcukor
2 zarovnaná KLsoľ
4 PLolej
350 mlmlieko vlažné
Na náplň
1 kgcibuľa červená
150 ganglická slanina
5 PLolej
soľ podľa chuti
200 gsyr tvrdý nastrúhaný
4 ksvajce
korenie podľa chuti (mleté čierne korenie, rasca, tymian)
200 mlsmotana kyslá (15%)
Okrem toho potrebujeme
hrniec väčší
2koláčová forma (Ø 23 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím. Pridáme cukor, soľ, olej a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 20 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Slaninu nakrájame na kocky a vo väčšom hrnci ju na oleji orestujeme. Pridáme cibuľu a podusíme do mäkka. Osolíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej náplne pridáme syr, vajcia, korenie a kyslú smotanu a dôkladne premiešame. 

3

Cesto rozdelíme na polovicu a pomocou váľka vyvaľkáme na priemer formy. Strany pritlačíme k hrane formy a vytvarujeme asi 1 cm vysoký okraj. Náplň rozdelíme na polovicu, nanesieme na cesto a uhladíme. Koláč prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 10 minút na teplom mieste kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: asi 200 °C

Teplovzdušná rúra: asi 180 °C

4

Koláč necháme asi 15 minút vychladnúť a potom podávame.