Flag

Dolky

asi 20 ks
Jednoduché
100
Klasické dolky ako od babičky s použitím Droždia Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
štipkasoľ
2 zarovnané PLcukor
250 mlmlieko vlažné
150 mlolej
Na obloženie
slivkový lekvár
tvaroh na strúhanie
smotana kyslá (15%)
Na vyprážanie
olej
Okrem toho potrebujeme
koliesko na vykrajovanie (Ø 7 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka. Poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm. Z plátu povykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3

Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame dozlatista.

4

Vypražené dolky ukladáme na servítky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

5

Každú dolku potrieme lekvárom, posypeme tvarohom a dozdobíme kyslou smotanou.