Flag

Fit nepečený gaštanový krémeš

asi 6 porcií
Stredne náročné
50
Dokonalá chuť s Premium Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
250 ggaštanové pyré
30 gpiškóty
30 govsené vločky
30 gmaslo
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 PLrum tuzemský
Na pudingový krém
750 mlmlieko
2 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
2 - 3 PLcukor trstinový
250 ggaštanové pyré
40 gmaslo
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Na šľahačkový krém
150 gsmotana na šľahanie (33%)
150 gtvaroh odtučnený jemný
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Ovsené vločky a piškóty pomelieme najemno, gaštanové pyré necháme rozmraziť alebo ho nastrúhame a všetko zmiešame s rozpusteným maslom a ďalšími ingredienciami. Vznikne nám plastické cesto. (Ak by sa trúsilo, pridáme ešte trochu masla alebo rumu.) Rozvaľkáme ho na veľkosť formy a vyložíme ním dno. Rukami dobre utlačíme. Dáme stuhnúť do chladničky.

2

Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustejší puding podľa návodu na obale. Odstavíme ho a do ešte teplého po častiach vmiešame najprv nastrúhané gaštanové pyré a potom maslo. Pridáme vanilkový extrakt. Krém nanesieme na cesto, urovnáme a necháme stuhnúť.

3

Šľahačku vyšľaháme s cukrom a stužovačom a zašľaháme do nej tvaroh. Rozotrieme na pudingovú vrstvu. Dáme stuhnúť do chladničky. Hotový krémeš môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.