Flag

Granola s kakaovými bôbmi

8 porcií
Jednoduché
15
Rýchly recept na domáce chrumkavé müsli s banánmi, Drvenými kakaovými bôbmi Dr. Oetker a javorovým sirupom. Výborná na raňajky alebo desiatu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Granolu môžeme jesť samotnú alebo si ju môžeme vmiešať do mlieka či jogurtu. Chutí výborne aj s iným lyofilizovaným ovocím. Skladujeme v uzatvárateľnej dóze.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na granolu
100 govsené vločky
50 gpohánka
30 gquinoa pufovaná
50 gmandľové hranolčeky
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KLškorica mletá
polovica balíčkaDrvené kakaové bôby Dr. Oetker
25 gmaliny lyofilizované
Na pyré
1 ksbanán zrelý
50 gjavorový sirup
20 gmandľová nátierka
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Drvené kakaové bôby Dr. Oetker
1

Na prípravu granoly v mise zmiešame vločky s pohánkou, quinoou, mandľami, extraktom a škoricou.

2

Na pyré olúpeme a vidličkou roztlačíme banán. Vložíme do misky a zmiešame so sirupom a nátierkou. Pyré vmiešame do sypkej zmesi a dôkladne premiešame. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 18 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Granolu necháme vychladnúť.

4

Potom ju nadrobíme do misy a vmiešame kakaové bôby a maliny.

Náš tip

  • Granolu môžeme jesť samotnú alebo si ju môžeme vmiešať do mlieka či jogurtu. Chutí výborne aj s iným lyofilizovaným ovocím. Skladujeme v uzatvárateľnej dóze.