Flag

Grófkin broskyňový koláč s vanilkovým krémom

asi 24 porcie
Stredne náročné
35
Koláč pripravený zo Zlatého klasu Premium, ktorý sa v ústach len tak rozplýva a je naozaj nebezpečne dobrý.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
450 gmúka polohrubá
250 gmaslo
90 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ksžltok
Na náplň
4broskyne väčšie
3 PLrum tuzemský
2 PLcukor trstinový
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker (40 g)
0,5 lmlieko plnotučné
1 ksžltok
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
120 gcukor práškový
5 ksbielok
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker (40 g)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Maslo nastrúhame a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na cesto. Tretinu z neho odložíme do mrazničky, zvyšok do chladničky. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Premiešame s rumom a cukrom a necháme odležať. Uvaríme si vanilkový krém. V tretine mlieka rozmiešame Zlatý klas. Zvyšok mlieka spolu s polovicou cukru a pastou dáme variť, rozmiešame žĺtok a vlejeme aj pudingovú zmes. Za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme pár minút, odstavíme a necháme vychladnúť.

2

Plech s rozmermi 34 x 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme. (Môžeme ho vaľkať aj rovno na pečiacom papieri.) Rozotrieme naň krém a poukladáme scedené broskyne tak, aby bola pokrytá celá plocha. Bielky začneme šľahať a keď sa vytvorí pena, pridáme k nim druhú polovicu preosiateho cukru. Vyšľaháme pevný sneh, ktorý rovnomerne rozložíme na cesto. Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto, nahrubo ho nastrúhame a rozložíme po celej ploche koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov, asi na 35 minút.