Flag

Jablčný dezert

asi 4 porcie
Jednoduché
25
osviežujúci
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
400 gjablká olúpané a zbavené jadierok
400 mldžús jablkový
3 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
šťava z ½ citróna
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
1 PLrum
Na ozdobenie
1jablko
Ešte potrebujeme
dezertné poháre alebo misky
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Na prípravu dezertu olúpané jablká zbavené jadierok nakrájame na malé kúsky (kocky) a dáme ich variť do 300 ml džúsu zmiešaného s vanilínovým cukrom. Chvíľku povaríme aby jablká zmäkli a vmiešame citrónovú šťavu.

2

Do zvyšného džúsu (100 ml) vmiešame pudingový prášok a túto zmes pridáme k povareným jablkám. Varíme za stáleho miešania na miernom ohni až kým nezhustnú. Nakoniec pridáme lyžicu rumu a nalejeme do dezertných misiek alebo pohárov.

3

Necháme vychladnúť. Ozdobíme plátkami jabĺk pokvapkaných citrónovou šťavou, aby jablká nezhnedli.