Flag

Jahodová charlotta

12 porcií
Náročné
90
Jahodová charlotta s Krémovou náplňou Dr. Oetker, šťavnatou jahodovou náplňou s Tortovým želé Dr. Oetker a nadýchaným piškótovým cestom chutí lahodne.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
1 PLvoda horúca
60 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
80 gmúka hladká
0,5 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na potretie
125 gdžem jahodový
Na náplň
1 balenieKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
125 gmaslo zmäknuté
Na želé
250 gjahody
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
2 PLcukor
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
hlbšia miska (ø asi 20 cm)
potravinárska fólia
ponorný mixér
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s horúcou vodou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Plát necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol. Z plátu vykrojíme korpus s ø 20 cm. Zvyšný plát nakrájame na obdĺžniky, potrieme ich džemom a zrolujeme. Odložíme asi na 30 minút do chladničky.

3

Na prípravu krému vyšľaháme náplň so smotanou a maslom šľahačom dohladka.

4

Misu vyložíme potravinovou fóliou a rolky s džemom nakrájame asi na 30 tenkých plátkov. Plátkami vyložíme misu. Krém opatrne nanesieme do misy a uhladíme.

5

Na želé jahody očistíme a rozmixujeme ponorným mixérom. Vložíme do kastrólika, pridáme tortové želé a cukor a povaríme asi minútu do zhustnutia. Želé nanesieme na krém a uhladíme. Zakryjeme okrúhlym korpusom a odložíme do chladničky najlepšie cez noc do druhého dňa.

6

Charlottu vyklopíme na tortový podnos, stiahneme fóliu a podávame.