Flag

Jahodové perníkové tortičky

4 ks
Stredne náročné
55
Perník a Jahodová náplň Dr. Oetker v lahodnom spojení.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tortičky si môžete pripraviť aj malinové – s Malinovou náplňou Dr. Oetker a čerstvými malinami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
8 ksjahody čerstvé
Na poliatie a ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
4 ksjahody čerstvé veľké
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
formička na vykrajovanie (ø 8 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: asi 170 °C

Teplovzdušná rúra: asi 150 °C

2

Perník necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme zmes so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Jahody nakrájame na malé kúsky.

4

Z upečeného a vychladnutého perníka vykrojíme pomocou formičky na vykrajovanie 12 rovnakých koliesok. Vždy 3 kolieska zlepíme náplňou a každú vrstvu posypeme nakrájanými jahodami. Zvyškom náplne potrieme povrch a strany tortičiek a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

5

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, povrch tortičiek polejeme a polevu necháme stekať po stranách. Vo zvyšnej poleve namočíme polovicu jahôd a tortičky dozdobíme. Necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Tortičky si môžete pripraviť aj malinové – s Malinovou náplňou Dr. Oetker a čerstvými malinami.