Flag

Jahodovo-smotanová torta

asi 12 porcií
Jednoduché
55
Svieža letná jahodová torta s pikantnou Jahodovou náplňou s kúskami jahôd a Tortovým želé Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
200 gcukor práškový
10 PLolej
10 PLvoda vlažná
200 gmúka polohrubá
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň a obloženie
1 balíčekJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gjahody čerstvé
Na želé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
40 gcukor
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej a vodu. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne šľahačom vyšľaháme náplň so smotanou podľa návodu na obale.

4

Korpus raz pozdĺžne prekrojíme a zlepíme 2/3 náplne. Okolo torty upevníme okraj formy a povrch potrieme zvyšnou náplňou.

5

Na povrch torty naukladáme na plátky nakrájané jahody a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

6

Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a opatrne nalejeme na jahody. Odložíme do chladničky stuhnúť.