Flag

Jogurtový koláč

asi 12 porcií
Stredne náročné
160
Vláčny koláč plný ovocia so smotanovou náplňou, ktorá krásne stuhne vďaka Želatínovému stužovaču Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tortu môžeme obložiť aj broskyňami či marhuľami (môžeme použiť aj kompót). Na poliatie odporúčame pripraviť 1 balíček Cukrárenského želé žltého Dr. Oetker s 500 ml vody.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
150 gmaslové sušienky
75 gmaslo rozpustené
Na náplň
250 gmascarpone
250 gjogurt grécky biely
50 gcukor práškový
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balenieŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na obloženie a poliatie
150 gčučoriedky čerstvé
50 gmaliny čerstvé
2 balíčkyTortové želé číre Dr. Oetker
400 mlvoda
2 PLcukor
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise zmiešame rozdrvené sušienky s maslom a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno formy vyloženej papierom na pečenie a pomocou lyžice pritlačíme k dnu. Odložíme asi na 10 minút do chladničky.

2

Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s jogurtom a cukrom. Smotanu vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do zmesi. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale, ihneď nalejeme do zmesi a zamiešame dohladka. Náplň nalejeme na korpus a odložíme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.

3

Na obloženie ovocie umyjeme a poukladáme na náplň. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a ovocie ním prelejeme. Necháme v chladničke stuhnúť.

Náš tip

  • Tortu môžeme obložiť aj broskyňami či marhuľami (môžeme použiť aj kompót). Na poliatie odporúčame pripraviť 1 balíček Cukrárenského želé žltého Dr. Oetker s 500 ml vody.