Flag

Maková pšenová kaša s pečenými slivkami

1 porcia
Jednoduché
20
Jednoduchá, rýchla a navyše bezlaktózová pšenová kaša so 100% Makom mletým Dr. Oetker. Tieto raňajky si zamilujete.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na kašu
200 mlrastlinné mlieko (mandľové, kokosové, ovsené)
6 PLpšenové vločky
1 PL100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na pečené slivky
4slivky
2 KLjavorový sirup
štipkaškorica
Na dokončenie
mandľové plátky pražené
Okrem toho potrebujeme
kastrólik
pekáčik
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
1

Na prípravu kaše nalejeme do kastrólika mlieko. Pridáme vločky a mak. Zamiešame a za stáleho miešania povaríme niekoľko minút do zhustnutia.

2

Slivky nakrájame na menšie kúsky, zmiešame so sirupom a škoricou. Prenesieme do menšieho pekáčika. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Hotovú kašu vložíme do misky a navrch poukladáme pečené slivky.

4

Posypeme plátkami mandlí.