Makovo-mandľová torta s malinami

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

dokonalá súhra chutí

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 45 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Makovo-mandľová torta s malinami

Na cesto:

5 ks žĺtok
150 g cukor práškový
100 ml mlieko plnotučné
100 g múka polohrubá
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 g mak mletý
50 g mandle mleté
štipka soľ
15 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
5 ks bielok

Na náplň:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
100 g čokoláda biela
250 g mascarpone
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
125 g maliny
4 zarovnané PL džem malinový

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker
125 g maliny

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu náplne v kastróliku privedieme smotanu do varu a rozpustíme v nej čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a odložíme ju na noc do chladničky.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriaci práškom, makom, mandľami, soľou a škrobom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 35 minút

3

Korpus uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s čokoládou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom a pridáme vyšľahanú šľahačku s čokoládou. Nakoniec zľahka vmiešame maliny.

5

Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu prenesieme na podnos a potrieme 2 PL malinového džemu. Nanesieme jednu tretinu náplne, priložíme druhý diel korpusu, potrieme džemom a druhou tretinou náplne. Na náplň priložíme tretí diel korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a strany torty.

6

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Na povrch torty nanesieme maliny a dozdobíme polevou.

Nutričné hodnoty na recept Makovo-mandľová torta s malinami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2022 kJ
483 kcal
1340 kJ
320 kcal
Tuk 27.26 g 18.05 g
Sacharidy 30.57 g 20.25 g
Bielkoviny 8.33 g 5.52 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie