Flag

Medové judáše

16 ks
Jednoduché
35
Tradičné a obľúbené veľkonočné kysnuté pečivo s Droždím Dr. Oetker, ktoré nesmie chýbať na vašom slávnostnom stole, nadýchané a voňavé.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
0,5 KLsoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
75 mlmlieko teplé
75 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 ksžĺtok
60 gmed tekutý
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
50 gmaslo zmäknuté
Na potretie a posypanie
2 ksbielok
2 PLmak celý
Na medové maslo
20 gmaslo
2 PLmed
2 KLcitrónová šťava
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou a droždím. Pridáme mlieko, smotanu, žĺtky, med, kôru a postupne maslo a vypracujeme dohladka.  Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Cesto premiesime a rozdelíme na 16 rovnakých dielov. Z každého vytvarujeme valček a stočíme do požadovaných tvarov. Judáše prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3

Potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným bielkom a posypeme makom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 - 13 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

4

Na medové maslo v kastróliku zohrejeme maslo, med a šťavu. Ešte horúce judáše potrieme. Necháme vychladnúť a podávame.