Flag

Nugátové hviezdy

asi 25 ks
Jednoduché
60
Sušienky z jemného nugátového mandľového chrumkavého cesta na vytvorenie vianočnej atmosféry.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmúka špaldová hladká
polovica KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
30 gmandle mleté
80 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
40 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
40 glieskovo-orieškový krém
Na dokončenie a posypanie
60 glieskovo-orieškový krém
2 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky (3 rôzne veľkosti s ø 3, 5 a 6 cm)
2 plechy na pečenie
cukrárske vrecko
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, mandľami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo, vajce, krém z lieskových orieškov a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičiek na vykrajovanie vykrajujeme hviezdy. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Hviezdy necháme vychladnúť.

4

Cukrárske vrecko naplníme krémom z lieskových orieškov a vždy k sebe zlepujeme hviezdy po troch rôznych veľkostiach. Na povrch natrieme trochu krému z lieskových orieškov a poprášime cukrom.